Известие

Collapse
No announcement yet.

Много бавно загрява и не както трябва

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Много бавно загрява и не както трябва

Преди 1 месец смених термостат,от 2-3 дни колата адски бавно загрява и до малко под 80 градуса максимум стига съответно няма и хубаво парно,каква може да е причината?
    ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
    BMW e39 facelift

E ти за колко време искаш да загрее след като цяла нощ е била на -10-12 градуса .
    Аз днеска си правих експеримент : паля колата паля и цигара , когато цигарата свърши капака който покрива свещите още беше по студен от ръката ми , маркуча от термостата към маклия кръг едва беше стоплил , а стрелката на таблото едва стигнала 40 .
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Аз също го правих тоя експеримен с цигарата в тоя студ бая трябва да се пуши докато я чакам да загрее на 90 градуса.

Comment

а

Аз моята печка ако искам да загрее на 90 градуса трябва само на място да я остава да работи , в движение изобщо неможе да вдигне 90 градуса . Карам я доста стабилно 80 - 100 и явно бая студеничко му става на радиатора и затова така , а пък и не я ръчкам много и мисля че и това играе роля .
        Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
        АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
        АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
        eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0

Comment

Ами в неделя за срещата съм минал към 8-9 Км като преди това е стоплила на 60-70 преди да тръгна , на срещата не я гасих не подмина 90 градуса и не пусна перката , а е горяла на място около час-час и половина и парното да си духа в купето
          Абе студеничко си е
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Мойта въобще не стига 90,малко под 80 стои,и на място я държах и т.н. и неще и неще,а и хубаво парно няма така,не духа баш топло Също така забелязах,че като я форсирам на място дори малко изстина вместо да загрее,какво може да му е станало на термостата,чисто нов го взех преди не знам дали има и месец
            Last edited by Abarth; d.m.y г., 11:57.
            ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
            BMW e39 facelift

Comment

Нищо му няма на термостата...Просто е голям студ...

Аз паля колата, заключвам я с дистанционното и след 10мин се качвам в нея...топла и приятна...Иначе и при мен едва загрява, ама то в тоя студ...Вчера вечерта я пържих 0-140км. няколко пъти и се усети много хубаво подобрение в парното
              Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
              exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
              ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
              ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
              by RUBIG service

Comment

Нема да се пУашиш , тоз модел са така . Просто си е по студено .Нищо си му няма на термостата . Знаеш как добре си загрява като я смачкаш на 3-4 000 оборота след като стигне 80 градуса

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                  Нема да се пУашиш , тоз модел са така . Просто си е по студено .Нищо си му няма на термостата . Знаеш как добре си загрява като я смачкаш на 3-4 000 оборота след като стигне 80 градуса
                  Не ми го позволяват обстоятелствата,като я смачкам над 1700-1800 оборота и харчи повече масло на скоростите отколкото бензин и около колата става една димна завеса Аз с това си обяснявам,че не загрява,защото само я поддържам да не изгасне до 1700-1800 оборота адско галене да не текат скоростите
                  BMW e39 facelift

Comment

Абе и това е фактор , в този студ .

Comment

Ще я видим като оправим скоростите
                      BMW e39 facelift

Comment

Мойта докато стигна на работа 3км, и вдига 60 градуса и парното вече обажда.
                        Alfa164 T.S 148++ HP
                        Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

На 4- тия километър в града вече е на поне 80 градуса. Без пържене.
                          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Къде може да е проблема тогава?
                            BMW e39 facelift

Comment

Фалшив термостат или грешен термометър, съчетано с запушено радиаторче или лоши клапи.Мойто радиаторче също не се отоплява добре, въпреки че като пусна маркуча с вода тече силно през него.Ако се пусне силно вентилатора радиаторчето изтива, а когато я изцепя до 5-6хил оборота ме лъхва гореща вълна.Но с нищо неможе да се сравни парното на един приятел с хонда сивик IV 1.6, значи термометъра още не отчита а парното е добро, а когато колата загрее или трябва да завъртиш кранчето по към синьото или просто неможеш да си държиш ръката на струята.
                              Alfa164 T.S 148++ HP
                              Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Working...
                              X